Gözleri Kapatıp Acıya Gülümsemek

Hayatın bir yerinden, acıtan bir yerinden baktığınızda, oradan bakmak durumuna kaldığınızda daha güzel bir yerlere bakacak başka bir yere çabucak kaçmayı isteriz. Acıtan yerde kaldığımız sürenin uzunluğu gücü hafızanızda ve ruhunuzda açılan yaranın derinliğini, büyüklüğünü arttırır. Direnme gücünüzü düşürür.

Sahne Işıkları

Chaplin “Sahne Işıkları” filminde Filleri eğitmekten sıkılıp pireleri eğitmek istediğini söyler. Çok eski siyah beyaz bir filmdir. Hayata başka bir yerinden bakabilmeyi anlatır. Hayatta hava en sakin anında lodostur, çoğu fırtınadır, kasırgadır, tayfundur, tufandır. Bakılacak seyredilecek öyle bir kahve yanı anlar yerler çok azdır. Oralar tıkış tekişdir üstelik, kalabalıktır, oradan bakmayı istemeyen yok gibidir.

Ne vardır? Gözlerini kapatmak vardır, acıya gülümsemek, görmemezlikten gelmek, bakmamak, o tarafa bakmamak, gözümden kaçtıya zemin hazırlamak vardır. Çoğu bunu yaparız tembel işidir, kolaydır. Hayata acıtan yerinden bakmaktan vaz geçildiğinde, zamana sığınılmış demektir. Chaplin “Zaman en iyi yazardır, en iyi sonları hep o yazar” dediğinde büyük bir ihtimalle bunu söylemiştir.

3 Yorum
  1. Berika'nin Günlüğü says:

    Kesinlikle yazdiklarniza katiliyorum. Yureginize saglik.. Belkide pollyannacılıktır bir cogumuzun yaptigi. Saygilar…

    • prensesin babası says:

      Pollyannacılık iyi niyetli bir güzelliktir. Bakmayın çokça eleştiriliyor olması bu günün modası. İyi niyet esastır.

  2. Pollyannacı olmak mutluluk veriyorsa yapılmalı, kaybedecek neyimiz kaldı ki şu sıralarda. Harika bir anlatım, teşekkürler.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

code