Yıllar önce kumarhaneler kapanırken niye açıldı, kime soruldu, kimler çok istedi, çalışanlar işsiz kalacak diyerek karşı çıkanlar olmuştu. Özellikle o zaman kumarhane sahipleri sanki kendileri çok kazanan olmamış çok kazanıyor değillermiş de çalışanlara para kazansınlar diye bu işi yapıyorlarmış gibi bunca adamı mağdur etmeyin bakın kapıda ki köfteci gece taksici bile buradan ekmek yiyor mağdur etmeyin bunları bir yolunu bulun bunları hiç olmazsa yabancılara açın bir yolunu bulun gibi söylemlerle kapatılmalarına karşı çıkıyorlardı. Binlerce insan binlerce aile binlerce iş batan iş adamlarının batan işyerlerinde ki binlerce kişi mağdur olmamıştı sanki.
Kumarhanelerinde müdavimlerinde yüzde seksen mağduriyet yaşanmıştı kim kazanmıştı kim kazanıyordu bunları?
Şimdi buna benzer şeyler duyuyor buna benzer şeyler oluyor benzer söylemler.
En çok kazandıran kim ne?
Kurupiyelerin işsiz kalması kumar oynama kumar oynatmanın özellikle büyük mağduriyet sayılarının çoğalmasının daha çok mağdur olsun demenin kumarhanelerin savunulmasının sebebi nedeni olmalı mı?
Gelişmiş ülkelerde bizden biraz daha farklı olarak iş gücü ödemeleri maaşlar çoğu haftalık olarak ödenir kesintiler de haftalık olarak alınır vergi sigorta filan. Bu durum ekonomiyi hızlı döndürür.
Yatırımcı bu süre için bakınca en az iki hafta bir durumda kalan olarak adlandırılır bizde böyle olunca iki aydan fazla durumunu zorunda olmadıkça değiştirmeyen olarak tanımlanabilir. Bundan önce değiştiren değişen durumlar spekülasyoncu yapılan iş spekülasyon olarak tanımlanabilir. Başımıza onca iş açan da böyle bir durumların neredeyse yüzde doksan düzeyinde olmasıdır.
Kitaplardan okuduklarımdan çıkardığım bunlar. Yönlendirmenin kötü niyetli olduğunda yönlendirenlerin başka sizden başka daha çok kazanacakları derin bağlarının olması sizin mağduriyetinizin mağduriyetlerin çoğalması yeni kurbanlar arayan açlık hormonlarıyla gözlerin karardığı hırs yapılan kendi bağıra bağıra söylediklerine körü körüne inanmışlıklar yaratır.